Intro til arbeidsområder

Intro til arbeidsområder - hero
I denne artikkelen

Alt du gjør i Notion, foregår i et arbeidsområde. Det er ditt virtuelle hjem der du kan organisere informasjon og skape akkurat slik du vil – som én person, sammen i et team eller på tvers av en hel bedrift. Utvid, rediger og tilpass det til dine behov 🏠

Jump to FAQs

Grensesnittet i Notion-appen er delt inn i to deler: sidestolpen og redigeringsprogrammet.

1. Sidestolpe

• Notions utvidbare sidestolpe er navigasjonssystemet ditt.

• Alle sidene og databasene du oppretter, vises her.

• Du kan legge sider inni hverandre for å få uendelig mange organiseringsnivåer.

• Det er også der du finner innstillinger, papirkurven og andre verktøy.

2. Redaktør

• Det er her alt innholdet du skaper, ligger.

• Kontrollmenyer ligger øverst (vi vil gå nærmere inn på disse), men ellers er Notions redigeringsprogram et blankt lerret der du kan skrive, planlegge, idémyldre osv.

• Du vil legge merke til at så snart du begynner å skrive i dette rommet, vil de øverste menyene forsvinne i bakgrunnen, slik at du får rom til å fokusere på tankene dine.

Kontrollpanel

Kontrollpanelet øverst i sidestolpen inneholder flere viktige funksjoner:

• Arbeidsområdebytter: Klikk på navnet til ditt nåværende arbeidsområde for å bytte mellom arbeidsområdene du er med i, opprette et nytt arbeidsområde, bli med i et annet eller logge ut. Finn ut mer om å bytte arbeidsområder her →

• Søk: Klikk for å åpne Notions søkevindu, der du enten kan skrive inn det du leter etter, eller raskt hoppe til en nylig besøkt side. Finn ut mer om søk her →

• Startsiden: Klikk for å se sidene og oppgavene som trenger din oppmerksomhet. Finn ut mer om startsiden her →

• Innboks: Klikk for å se alle varslene dine på ett sted. Denne menyen viser endringer som ble gjort på sider du følger, omtaler av deg på tvers av arbeidsområdet og nye arbeidsoppgaver. Et rødt varslingsmerke vises her når du har uleste varsler. Finn ut mer om innboksen her →

• Innstillinger og medlemmer: Klikk for å åpne innstillinger for kontoinformasjon, arbeidsområde, betalingsplan og faktureringsinformasjon. Finn ut mer om kontoinnstillinger her →

Teamområdesider

Teamområder er et dedikert område for hvert team i organisasjonen eller selskapet ditt, og kan tilpasses individuelt. Finn ut mer om teamområder →

• Hvert arbeidsområde har minst ett standard teamområde som alle medlemmer ser i sidestolpen sin.

• Alle sidene i standard teamområder i sidestolpen din kan sees og deles av de andre medlemmene i arbeidsområdet.

I Teamområder-seksjonen ser du også alle de andre teamområdene du er medlem av.

• Klikk på navnet på et teamområde for å vise eller skjule de nestede sidene.

• Hold sidestolpen ren ved å forlate teamområder du ikke trenger å ha tilgang til. Hold musepekeren over navnet på teamområdet og klikk på ••• -knappen. Deretter klikker du på Forlat teamområde.

Tips! Klikk på navnet på en hvilken som helst seksjon i sidestolpen – Arbeidsområde, Delt, eller Privat – for å skjule den! Da holder du sidestolpen din ren og fin ✨

Nestede sider

• Du kan åpne opp enhver veksleliste i sidestolpen for å vise sider som er nestet inni andre sider. Vi kaller ofte nestede sider for undersider.

• På databasesider kan du åpne vekslelisten for å se alle de ulike visningene du har opprettet av den databasen. Disse vises med et  ved siden av, slik som under teamoppgavene ovenfor.

Delte sider

• Alle sider du har delt med utvalgte personer, vises under Delt.

• Du ser denne kategorien i sidestolpen din så snart du inviterer noen til en privat side.

• Andre medlemmer av arbeidsområdet ditt som ikke har blitt invitert, kan ikke se disse sidene. Dette er for eksempel nyttig for møtenotater fra en-til-en-samtaler.

• Hvis du vil fjerne en side fra Delt uten å slette den, holder du musepekeren over den, klikker på ••• og deretter på Forlat.

Private sider

• Arbeidsområdet til hver bruker har en Privat-seksjon for egne sider. Alt du legger til her, kan ikke vises av andre personer i arbeidsområdet ditt.

• Dette er nyttig for dine egne oppgaver og notater, eller for noe du vil jobbe med på egen hånd før du deler det med andre.

Merk: Hvis du drar en side fra Arbeidsområde til Privat på sidestolpen, mister alle andre tilgang.

Maler, importer og papirkurven

• Maler åpner malvelgeren vår, der du kan opprette en ny side ved hjelp av startinnhold, som hjelper deg med å utføre mer enn 50 ulike jobber.

• Med Importer kan du legge til data fra en rekke andre apper i arbeidsområdet ditt i Notion. Vi gjør det enkelt for deg å flytte innhold fra Evernote, Trello, Asana, Word, Google Docs, Dropbox Paper, Quip og mer.

• Papirkurven inneholder alle sidene du sletter. Du kan dra og slippe dem inn her. Du kan også klikke på papirkurven for å søke, vise og gjenopprette disse sidene.

Favoritter

• Favoritter er der du kan feste sider du trenger å få rask tilgang til, øverst i sidestolpen.

• Denne delen dukker opp når du setter din første side som favoritt ved å klikke på stjerneikonet øverst til høyre.

Tips: Favoritter er nyttige når du skal oppbevare sider som er relevante for aktuelle prosjekter. Du kan enkelt legge til eller fjerne dem etter hvert som arbeidsflyten og prioriteringene endres.

Opprett en ny side

• Klikk på + Ny side-knappen nederst i sidestolpen for å opprette en ny side.

• Eller klikk på +-knappen i sidestolpen ved siden av et arbeidsområde for å legge til en side i en bestemt seksjon.

Tips: Du kan når som helst bruke hurtigtasten cmd/ctrl + N for å opprette en ny side.

Pekerfølsomme alternativ

• Når du holder musepekeren over en side i sidestolpen din, ser du både en + -knapp for å legge til en side som er nestet inni den, og et •••-ikon, som åpner en meny med handlinger du kan utføre på siden: SlettDupliserKopier lenkeGi nytt navn og Flytt til.

Brødsmulenavigering

• Du bør alltid vite hvor du befinner deg i forhold til sidestrukturen. Her kan du se hvordan den siden du viser nå, passer inn i den andre siden.

• Du kan klikke på en hvilken som helst side i denne brødsmulen for å gå direkte til den. Noen ganger vil dette være forkortet med et ... . Du kan klikke der for å vise navnet på siden eller gå til alle sidene imellom.

Samarbeidspartnere

• Du kan se profilbildene til alle andre som har tilgang til siden du er på (noen ganger blir dette forkortet til en merknad som +16 andre). Hvis du holder musepekeren over noen av dem, kan du se hele listen, navnene og e-postadressene deres.

• Gråtonede profilbilder er personer som for øyeblikket ikke ser på siden, men som har tilgang til den.

• Når du samarbeider med andre i sanntid på det samme innholdet, kan du se at andres profilbilder beveger seg i takt med blokken de leser eller redigerer.

Delingsmeny

• Hver rad i denne menyen representerer en annen person eller gruppe mennesker du kan dele siden med. I menyen ovenfor denne tekniske wiki-siden:

• Publiser på nett er slått av, slik at bare du og teamkollegene dine kan se denne siden.

• Alle i Acme AS betyr at alle i arbeidsområdet kan kommentere på siden.

• ada@lovelace.com er et eksempel på en gjest på siden som ble invitert utenfra arbeidsområdet. Hun kan bare se denne siden.

• Fig er et eksempel på et teammedlem med full tilgang til siden. De vil kunne gjøre endringer og invitere flere personer.

• Med nedtrekksmenyene til høyre kan du stille inn tilgangsnivået deres.

• Kopier lenke kopierer sidens unike URL-adresse til utklippstavlen, slik at du kan dele den med hvem du vil. Det er bare personer som har tilgang til siden, som kan se den.

• Med Inviter kan du legge til personer både i og utenfor arbeidsområdet ditt på en side ved hjelp av e-postadressen deres. Finn ut mer om deling her →

Oppdateringsmeny

• Klikk på 🕘-klokkeikonet for å få en oversikt over alle endringer og kommentarer som er gjort på den aktuelle siden.

• Klikk på Følg for å følge med på endringer som gjøres på siden. Du vil se dem samlet på alle sidene du følger, i Oppdateringer-menyen i sidestolpen din.

Favoritter

• Klikk på 🌟-stjerneikonet for å feste en hvilken som helst side øverst i sidestolpen din under overskriften Favoritter.

• Dette er spesielt nyttig hvis du med ett klikk vil ha tilgang til sider som du besøker gjentatte ganger i forbindelse med et prosjekt.

• Hvis du vil fjerne en side fra favoritter, holder du musepekeren over den i sidestolpen, høyreklikker (eller klikker på •••) og velger Fjern fra favoritter.

•••-meny

Denne menyen inneholder mange alternativer og handlinger:

• Standard, Serif eller Mono: Velg mellom tre ulike typografivalg for å formatere siden din.

• Liten tekst: Slå på dette for å gjøre skriften mindre på hele siden.

• Full bredde: Slå på dette for å forminske den høyre og venstre margen på siden.

• Lås siden: Slå på dette for å hindre at det gjøres endringer. Dette er bra for å forhindre utilsiktede endringer på svært viktige sider.

• Lås database: Dette alternativet er bare tilgjengelig for helside-databaser. Når du slår på dette, kan folk fortsatt legge inn data, men de kan ikke endre visninger eller egenskaper.

• Tilpass siden: Vis/skjul tilbakekobling- og sidekommentar-seksjonene.

• Kopier lenke: Kopierer en lenke til siden du kan dele med personer som har tilgang.

• Dupliser

• Slett

• Flytt til: Dette åpner en meny der du kan velge et annet arbeidsområde eller side å flytte den aktuelle siden til.

• Angre: Tilbakefører den siste handlingen som ble utført på siden.

• Vis redigeringshistorikk: Viser tidligere versjoner av siden fra flere dager tilbake, avhengig av hvilket abonnement du har.

• Gjenopprett sider: Åpner opp Papirkurven slik at du kan gjenopprette eller permanent fjerne undersider du har slettet.

• Importer eller synkroniser fra: Du kan legge til dokumenter og data fra en rekke andre apper (Evernote, Trello, Google Docs osv.) på siden.

• Eksporter: Last ned siden som en fil til datamaskinen. Databaser blir lagret som CSV-filer, mens sider som ikke er databaser blir lagret som Markdown-filer. Du kan også eksportere siden eller databasen som PDF eller HTML.

• Slå sammen med CSV

• Koble til

• Ordtelling

• Sist redigert

Hjelp og støtte

• Klikk på ?-ikonet nederst til høyre i vinduet for å åpne Hjelp og støtte-alternativer.

• Dokumentasjon for hjelp og støtte: Tar deg til hjelpesenteret som du leser fra akkurat nå 🤓

• Meldingsstøtte: Gjør at du kan sende en melding direkte til vårt støtteteam fra appen.

• Chat med salgsavdelingen: Klar til å oppgradere til Plus, Business eller Enterprise? Gi oss beskjed!

• Hurtigtaster: En hurtigtast for å se alle våre tastatur- og Markdown-hurtigtaster.