Hva er en blokk?

Hva er en blokk - hero
I denne artikkelen

Tenk på Notion som en bunnløs eske med blokker du kan bygge med. Bygg hva du vil, hvordan du vil! Hver side du oppretter i Notion, består av mange «blokker», på samme måte som et LEGO-slott består av mange LEGO-klosser 🧱

Når du oppretter din første side i Notion og begynner å skrive, har du startet med en tekstblokk. Men Notion-sider kan inneholde mye mer enn bare ren tekst!

Se for deg at alt innhold du legger til på en side, enten det er tekst, et bilde eller en tabell, er en enkelt byggeblokk. Hver side er en stabel med blokker som du kan kombinere som du vil.

Her er bare ett eksempel på en side med ulike blokktyper som er fremhevet.

Tips: Trykk på / -tasten på tastaturet (eller trykk på + -knappen over tastaturet hvis du bruker mobil) for å se alle de ulike typene innhold du kan legge til.

Enhver blokk i Notion kan gjøres om til en hvilken som helst annen type blokk for å bruke, vise eller utdype informasjonen på en ny måte.

Prøv dette ved å klikke på ⋮⋮ -symbolet til venstre for en blokk, noe vi kaller et «blokkhåndtak». I den tilhørende menyen velger du Gjør om til og konverterer blokken din til noe annet!

Det samme ⋮⋮- blokkhåndtaket kan brukes til å dra og slippe eksisterende blokker. Dette gjør det enkelt å omorganisere og omforme tankene dine med én bevegelse.

Notion er så lett eller så kraftig som du ønsker, og blokker gjør det mulig for deg å bygge det perfekte verktøyet – akkurat som du vil ha det.