Billeder, filer og medier

Billeder, filer og medier - hero
I denne artikel

Tilføj mere farve til din Notion-side ved at uploade billeder, videoer, lyd, og mere 🎞️

Jump to FAQs

Billeder

Notion gør det nemt at tilføje, ændre størrelse på og arrangere billeder i enhver konfiguration eller ethvert format (JPG, PNG, GIF osv.).

• Klik på det +, der kommer frem i din venstre margen, når du holder musen over en ny linje. Vælg Billede, og tryk på enter. Eller tast /billede, og tryk på enter.

• Begge dele skaber en billedblok på din side. Klik for at uploade et billede fra din computer, integrer et billede fra et andet sted ved hjælp af dets URL, eller tilføj et arkivfoto fra Unsplash.

• Du kan også trække og slippe et billede ind i en Notion-side!

Du kan også tilføje billeder til databaser og vise dem som et galleri. Få mere at vide om gallerivisning her →

• Tilføj egenskaben Filer og medier i en database. Ved at klikke på dette felt får du mulighed for at uploade et billede fra din computer eller integrere et billede fra et andet sted.

• Træk en billedfil ind i et kort på en databasetavle, eller ind i en celle med egenskaben Filer og medier i en tabel, eller ind i et galleri.

• Du kan naturligvis også tilføje et billede til en hvilken som helst side i en database ved hjælp af /billede eller træk og slip.

Filer

Opbevar dine filer i Notion, så du nemt kan gemme og dele dem. På ethvert sted på din side kan du oprette en filblok, der vil opfordre dig til at Uploade en fil fra din computer eller bruge Integrer link til at integrere en fil på din side som en PDF-fil.

• Klik på det +, der kommer frem til venstre, når du holder musen over en ny linje. Vælg Fil, og tryk på enter. Eller tast /fil, og tryk på enter.

• Der kommer en menu frem, der giver dig valgmulighederne Upload eller Integrer link. Vælg den fil, du ønsker, og klik på Åbn.

• Du kan også trække filer ind på en Notion-side fra dit skrivebord eller en mappe på din computer. Notion uploader og gemmer dem sikkert til fremtidig adgang og download.

• Nogle filtyper, såsom PDF-filer, kan integreres direkte i Notion, så du får en forhåndsvisning af indholdet.

Du kan også tilføje filer til databaser for at knytte dem til andre oplysninger. For eksempel hvis du opretter et bibliotek med aktiver og vil tilføje tags og anden kontekst til hvert aktiv.

• Tilføj egenskaben Filer og medier til din database.

• Klik på denne egenskab (såsom en celle i denne kolonne i en tabel). Du vil blive opfordret til at uploade din egen fil eller integrere en fil fra et andet sted.

• Du kan også trække og slippe filer ind i celler under denne egenskab i en tabel. Eller du kan trække dem ind i kort på en tavle eller i et galleri. De vises i feltet Filer på de tilsvarende sider.

Videoer

Du kan tilføje en video hvor som helst på din Notion-side fra enhver streamingtjeneste, der tilbyder integrerede links. Der er et par måder at gøre dette på:

• Klik på det +, der kommer frem til venstre, når du holder musen over en ny linje. Vælg Video, og tryk på enter. Du kan også skrive /video og trykke på enter.

• I den menu, der kommer frem, skal du vælge Integrer link, derefter indsætte videoens delings-URL fra streamingtjenesten, og klikke på Integrer video.

• Som en alternativ metode kan du blot indsætte en videos URL fra en streamingtjeneste. I den menu, der kommer frem, skal du vælge Opret integrering.

Du kan også uploade dine egne videofiler til afspilning i vores brugerdefinerede afspiller.

• Klik på det +, der kommer frem til venstre, når du holder musen over en ny linje. Vælg Video, og tryk på enter. Du kan også skrive /video og trykke på enter.

• I den menu, der kommer frem, skal du vælge Upload og vælge din videofil.

• Du kan også trække din videofil ind på en Notion-side fra dit skrivebord eller en mappe på din computer. Notion konverterer den automatisk til vores brugerdefinerede videoafspiller.

Bemærk: Hvis din browser eller dit operativsystem understøtter afspilning af dette video-/audioformat, vil du kunne afspille det direkte fra Notion-siden.

Hvis din browser eller dit operativsystem ikke understøtter afspilning af dette video-/lydformat, vil dette indhold muligvis ikke kunne afspilles direkte.

Lyd

Du kan tilføje lyd hvor som helst på din Notion-side fra de fleste streamingplatforme:

• Klik på det +, der kommer frem til venstre, når du holder musen over en ny linje. Vælg Audio. Du kan også skrive /audio og trykke på enter.

• I den menu, der kommer frem, skal du vælge Integrer link og indsætte URL'en til nummeret eller afspilningslisten fra din streamingtjeneste.

• Eller indsæt blot nummeret eller spillelistens URL fra streamingtjenesten. I den menu, der kommer frem, skal du vælge Opret integrering.

Alternativt kan du uploade en audiofil direkte fra din computer.

• Klik på det +, der kommer frem til venstre, når du holder musen over en ny linje. Vælg Audio, og tryk på enter. Du kan også skrive /audio og trykke på enter.

• I den menu, der kommer frem, skal du vælge Upload og vælge din lydfil.

• Du kan også trække din audiofil ind på en Notion-side fra dit skrivebord eller en mappe på din computer. Notion konverterer den automatisk til vores brugerdefinerede audioafspiller.

Bemærk: Hvis din browser eller dit operativsystem understøtter afspilning af dette video-/audioformat, vil du kunne afspille det direkte fra Notion-siden.

Hvis din browser eller dit operativsystem ikke understøtter afspilning af dette video-/lydformat, vil dette indhold muligvis ikke kunne afspilles direkte.

Internetbogmærker

Der er et par måder at tilføje et internetbogmærke til en side på:

• Klik på det +, der vises til venstre, når du holder musen over en ny linje. Vælg Internetbogmærke, og tryk på enter.

• Skriv /internetbogmærke eller bare /bogmærke, og tryk enter.

• Indsæt en URL i mobilappen, og vælg Opret bogmærke.

Hver metode beder dig om at angive URL'en. Tryk på enter, så dukker dit bogmærke op.

Arranger og ændr størrelse

• Sådan arrangerer du: Brug træk og slip til at flytte en medieblok rundt på din Notion-side. Du kan også trække dem ind i kolonner.

• Sådan ændrer du størrelse: Hold musen over din medieblok, så vil du se to sorte vejledende linjer i venstre og højre kant. Klik på en af dem, og træk for at gøre din video større eller mindre.

Beskær

• Hold musen over et billede, og vælg •••Beskær billede.

• Når du er færdig, skal du vælge Gem.

Maskér

• Hold musen over et billede, og vælg •••Beskær billede.

• Vælg formikonet i øverste venstre hjørne, og vælg dine maskeringsmål.

• Når du er færdig, skal du vælge Gem.

Juster

• Hold musen over et billede, en fil eller en medieblok, og klik på justeringsikonet. Dette vises som en firkant med linjer over og under.

• Vælg at justere til venstre, centreret eller til højre.

Billedtekst

• Hold musen over et billede, en fil eller en medieblok, og klik på undertekst-ikonet. Dette vises som en firkant med linjer nedenunder, der repræsenterer undertekst under medier.

• Du vil se grå tekst dukke op under billedet, filen eller mediet. Du kan redigere og style dette som enhver anden tekst på din side.

Alt-tekst

• Hold musen over et billede, og vælg •••Alt-tekst.

• Tilføj alt-tekst, der beskriver dit billede, og tryk på enter, når du er færdig.

• Du kan holde musen over ALT i hjørnet af et billede for at se dets alt-tekst.

Sørg for, at din alt-tekst er kort og beskrivende. Du kan også give specifikke detaljer baseret på konteksten af den side, som dit billede er integreret i. Hvis du f.eks. inkluderer et billede på en side om undervisning, kan du sige "Lærer taler med elev i klasseværelset" i stedet for "To personer taler i et rum".

Download

På computer

• Hold musen over et billede, en fil eller et medie, og klik på download-ikonet øverst til højre. Dette vises som en nedadvendt pil inde i en cirkel.

• Dette vil gemme filen i Notion på din computer.

På mobil

• Tryk på ••• øverst til højre på billedet, filen eller medieblokken, og vælg derefter Se originalen.

• Billedet, filen eller mediet vil åbne i en browser i appen. Tryk et langt tryk på billedet for at føje det til din fotorulle.

Se originalen eller fuld skærm

Du kan se billeder i Notion på et par andre måder – i deres originale format i din browser og i fuldskærmstilstand. Sådan gør du:

• Hold musen over et billede, en fil eller et medie, og klik på Original. Dette åbner billedet i den oprindelige størrelse i en ny fane i din browser.

• For fuld skærm, skal du holde musen over billedet og klikke på •••. Vælg Fuld skærm i rullemenuen. (Du kan også markere billedet og trykke på mellemrum).

Erstat

Du kan erstatte billeder, filer eller medier i Notion med andre i præcis samme størrelse/på samme sted.

• Hold musen over blokken, og klik på •••. Vælg Erstat. Dette vil åbne et vindue, hvor du kan uploade en anden fil fra din computer eller integrere et billede fra et andet sted.

Kommentér

Ligesom ved tekst eller enhver anden indholdsblok i Notion, kan du tilføje en kommentar til en billede-, fil- eller medieblok.

• Hold musen over et billede, en fil eller et medie, og klik på talebobleikonet.

• Eller hold musen over og klik på •••. Vælg Kommentar. Du kan skrive @ efterfulgt af en persons navn for at omtale et af dine teammedlemmer og henlede deres opmærksomhed på et spørgsmål, et forslag eller en idé, du har om billedet.

Slet

• Hold musen over et billede, en fil eller et medie, og klik på ••• øverst til højre eller ⋮⋮ til venstre. Du kan også højreklikke på selve blokken.

• Vælg Slet.

FAQs

Hvorfor kan jeg ikke se justeringsknapperne på min billed-, fil- eller medieblok?

Justeringsknapperne skjules, hvis blokken har samme bredde som indholdet på siden, eller hvis blokken allerede har maksimal bredde.

Er der størrelsesbegrænsninger for filer?

Du kan uploade en ubegrænset mængde filer til Notion. Der er dog grænser for den enkelte filstørrelse:

• Gratis abonnement: 5MB

• Betalte abonnementer: 5GB