Anpassa och utforma ditt innehåll

Making your pages beautiful
I den här artikeln

Du kan anpassa Notion så att det ser ut och känns precis som du vill – till exempel ditt varumärke, ditt team och din stil. Vi har byggt in funktioner så att du kan anpassa alla sidor och arbetsytor. Notion får alltid din design att se bra ut. 🎨

Gå till vanliga frågor

Notion är utrustat med alla funktioner för textformatering som du förväntar dig finna i ett ordbehandlingsprogram – och några till. Markera en text för att se den här menyn:

Du kan naturligtvis även använda alla vanliga snabbkommandon, som cmd/ctrl + B för fetstil och cmd/ctrl + skift + S för genomstruken text. Men vi har även lagt till några fler:

• cmd/ctrl + E för att visa inbyggd kod.

• cmd/ctrl + skift + M för att lägga till en kommentar till en text.

• Du kan även alltid använda @ för att omnämna en sida eller en person i arbetsytan.

Notion har stöd för alla Markdown-stilar på datorer, webben och mobilen. Här är en snabb sammanfattning av snabbkommandon:

Medan du skriver:

• Skriv ** på vardera sida om texten för fetstil.

• Skriv * på vardera sida om texten för kursiv.

• Skriv ` på vardera sida om texten för att skapa inbyggd kod. (Det är symbolen till vänster om tangenten 1.)

• Skriv ~ på vardera sida om texten för att göra den genomstruken.

I början av varje rad med text:

• Skriv *- eller + följt av mellanslag för att skapa en punktlista.

• Skriv [] för att skapa en att göra-kryssruta. (Det ska inte vara ett mellanslag däremellan.)

• Skriv 1. följt av mellanslag för att skapa en numrerad lista.

• Skriv # följt av mellanslag för att skapa en r1-rubrik.

• Skriv ## följt av mellanslag för att skapa en r2-underrubrik.

• Skriv ### följt av mellanslag för att skapa en r3-underrubrik.

• Skriv > följt av mellanslag för att skapa en växlingslista.

• Skriv " följt av mellanslag för att skapa ett citatblock.

Obs: En fullständig lista över snabbkommandon i Notion finns här →

• Välj mellan tre olika typografiska stilar för varje sida du skapar – dessa är utvalda för att passa alla möjliga typer av omständigheter! Du behöver bara klicka på ••• längst upp till höger på sidan och välja StandardSerif eller Mono. All text på sidan ändras enligt ditt val.

• Menyn innehåller även växlingsknappen Liten text. När du aktiverar den på krymper texten på sidan. Det här är användbart om du vill få plats med mer på sidan eller om du gillar hur det ser ut.

Snygga till din text genom att ge den en färg eller en färgmarkering. Det finns många färger att välja mellan och flera sätt att tillämpa dem:

• Färglägg eller färgmarkera text från samma meny som du använder för att formatera text fetstilt eller kursivt, eller för att kommentera – markera en text och välj en färg från listrutan A:

• Du kan även göra ett helt block med text till samma färg. Det enklaste sättet att göra detta är att helt enkelt skriva / följt av namnet på färgen som du vill att texten ska ha, till exempel /röd.

• Du kan även ändra färg på ett textblock genom att skriva cmd/ctrl + / på valfri plats, ange namnet på färgen du vill använda och sedan trycka på retur.

Tip: Using the same color over and over? Apply the last color you used with the shortcut cmd/ctrl + shift + H.

Du kan krympa marginalerna på alla sidor och bredda innehållsområdet genom att öppna ••• längst upp till höger i Notion-fönstret och slå på Full bredd.

Två saker kan visas längst upp på en sida i Notion: bakåtlänkar och kommentarer.

• Bakåtlänkar visar alla sidor som länkar till den aktuella sidan, så att du enkelt kan navigera mellan dem.

• Kommentarer används för konversationer mellan dig och dina teammedlemmar. Du kan använda dem för att tagga varandra, ställa frågor, ge feedback och mycket annat.

Som med allt annat i Notion kan du anpassa utseendet och känslan för dessa komponenter. Så här kommer du åt de här alternativen:

• Klicka på knappen ••• längst upp till höger på en Notion-sida och välj Anpassa sida.

• Det här fönstret visas:

• Du kan välja följande för bakåtlänkar:

• Expanderad: Se en lista över alla sidor som är kopplade till den aktuella sidan.

• Visa i popover: Om du inte vill se alla sidor kan du välja att endast visa antalet bakåtlänkar. Klicka för att öppna ett popup-fönster som visar alla sidor.

• Av: Dölj alla bakåtlänkar helt och hållet.

• Du kan välja att visa följande för kommentarer:

• Expanderad: Visa hela konversationen längst upp på sidan.

• Av: Dölj kommentarer på sidan för att få en minimalistisk vy.

Framhävda block är användbara för att markera specifik text eller för att få text att stå ut från resten av dokumentet. Du kanske vill lägga till en varning, ett tips eller liknande. Så här kan ett sådant se ut:

Emoji-ikonen och blockfärgen kan enkelt ändras till vad du än vill använda. Det du använde senast är det förinställda alternativet.

Lägga till ett framhävt block

• Klicka på +-knappen som visas i vänstermarginalen när du håller muspekaren över en ny rad. Bläddra för att välja Framhävt block från menyn som visas.

• Du kan också skriva /framhävt och trycka på retur för att lägga till ett på din sida.

• Flytta runt det framhävda blocket på sidan genom att använda ⋮⋮-ikonen som visas när du håller muspekaren över det som ett handtag för att dra och släppa det – du kan även flytta det till kolumner.

Snygga till ett framhävt block

• Alla framhävda block har en ikon. Klicka på den för att ändra blocket till vad som helst.

• Du kan även ladda upp en egen ikonbild (bäst storlek är 280 x 280 pixlar) eller klistra in en länk till bilden du vill använda.

• Klicka på Slumpmässig för att se slumpmässigt genererade emoji-alternativ tills du hittar ett du vill ha.

• Du kan ändra färg på det framhävda blocket (eller texten i blocket) genom att klicka på ⋮⋮-ikonen som visas till vänster när du håller muspekaren över det.

• Välj Färg och välj en färg från menyn med bakgrundsfärger för att ändra färg på hela blocket. Om du väljer Standard blir blocket vitt med en ljusgrå kontur.

• Om du väljer en färg som inte är svart för texten blir blocket vitt med en ljusgrå kontur.

• Du kan också byta färg på text och bakgrund genom att ange snabbkommandot cmd/ctrl + / följt av namnet på färgen du vill ha.

Alla sidor, oavsett om de är databaser eller inte, kan ha egna ikoner – antingen en emoji eller en bild som du laddat upp själv (till exempel din logotyp). Ikonen visas längst upp till vänster på sidan och i sidofältet bredvid den. Det här gör det enklare att komma ihåg och hitta sidorna.

Du kan lägga till en sidikon på följande sätt:

• Håll muspekaren över toppen av en sida och klicka på Lägg till ikon.

• Klicka på en sidikon i sidofältet.

• Båda dessa alternativ visar en meny som du kan använda för att söka efter eller välja en emoji, ladda upp en fil från din dator (till exempel en logotyp), eller klistra in webbadressen till en bild från webben.

• Du kan även klicka på Slumpmässig för att bläddra igenom slumpmässigt utvalda emoji-symboler tills du hittar en du gillar!

• Om du vill ta bort en ikon klickar du bara på den och väljer Ta bort.

• Den bästa storleken på ikonbilder är 280 x 280 pixlar.

Omslagsbilder visas som en banderoll längst upp på alla sidor, vilket ger sidorna lite elegans, färg och stil (gäller även databaser).

• Håll muspekaren över toppen av en sida och klicka på Lägg till omslag.

• Håll muspekaren över omslaget som visas och välj Ändra omslag.

• En meny med en mängd alternativ som valts ut av Notion visas.

• Klicka på Ladda upp för att lägga till en egen bild från din dator eller klicka på Länk för att klistra in en webbadress till en bild från webben.

• Du kan även söka efter och välja en bild från Unsplash, ett bibliotek med fler än 1 000 000 vackra, användbara arkivbilder.

Tip: You can make your cover pages appear as images on your board or gallery cards in a database. Click Properties → Card Preview →  Page Cover

Vanliga frågor

Kan jag ställa in full bredd som min standard? Går det att ställa in en standardstil för alla sidor?

Det går inte ännu, men det är något många användare har efterfrågat! Vi har detta i åtanke för framtida projekt.

Can I justify text to be center aligned or right aligned?

Notion doesn't have any traditional alignment options at the moment, unfortunately 😕But you can still make this happen. Drag and drop an empty line into the column next to your text to align it to the right or left.

Why can't I change text size on mobile?

This styling option, along with page width, only exists on desktop and web.

Vilken är den bästa storleken och det bästa bildförhållandet för omslagsbilder?

Omslagsbilder är dynamiska beroende på fönstrets bredd, så det finns ingen specifik storlek som fungerar bäst. Vi rekommenderar dock att du använder bilder med en bredd på minst 1 500 pixlar.

How can I insert an emoji in-line with my text 🤔?

Anywhere in your text, type : followed by the name of the emoji you want to use, like :fire for 🔥 or :clappingfor 👏

You can also use your system emoji picker to include emojis in-line on a Notion page, or anywhere else on your computer!

Mac: ctrl + cmd + space

Windows 10: windows key + . or windows key + ;

Har du fortfarande frågor? Kontakta supporten

Ge feedback