Gesynchroniseerde blokken

Gesynchroniseerde blokken - hero
In this Article

Met Notion kun je contentblokken synchroniseren tussen meerdere locaties. Op deze manier kun je alle gesynchroniseerde blokken tegelijkertijd bewerken 🔄

Ga naar Veelgestelde vragen

Content synchroniseren tussen pagina's

Ga als volgt te werk om content te synchroniseren tussen pagina's: kopieer één of meer blokken van een pagina, plak deze in een andere pagina en selecteer dan Plakken en synchroniseren.

• Selecteer de contentblokken die je wilt synchroniseren en kopieer ze (Cmd/Ctrl + C).

• Ga naar een andere pagina en plak de content (Cmd/Ctrl + V).

• Selecteer Plakken en synchroniseren. Je content wordt nu gesynchroniseerd tussen pagina's.

• Gesynchroniseerde content wordt aangeduid met een rode omlijning. Bewerkingen op de ene pagina worden direct toegepast op andere instanties.

• Om de content ook op andere plekken te synchroniseren klik je op Kopiëren en synchroniseren en plak je de content waar je wilt.

Opmerking: Als een gebruiker geen toegang heeft tot de pagina met het originele blok, kan deze gebruiker de gesynchroniseerde blokken op andere pagina's niet zien. Zorg ervoor dat je de juiste gebruikers machtiging geeft om het originele blok te zien.

Synchroniseren binnen dezelfde pagina

Je kunt ook blokken binnen dezelfde pagina synchroniseren! Alle content in je workspace kan worden omgezet in een gesynchroniseerd blok dat je kunt kopiëren en plakken.

• Selecteer de bestaande blokken door een selectievak te maken met de cursor.

• Klik op de blokhandgreep ⋮⋮ links van de selectie. Klik op Veranderen in en vervolgens op Gesynchroniseerd blok om de geselecteerde blokken om te zetten in gesynchroniseerde blokken.

Tip: Je kunt ook de slash-opdracht /omzetteninsync gebruiken om een bestaand blok om te zetten in een gesynchroniseerd blok.

• Klik op Kopiëren en synchroniseren en plak de content vervolgens elders in dezelfde pagina.

Andere manieren om te synchroniseren

Je kunt ook nieuwe gesynchroniseerde blokken maken:

• Voeg een nieuw gesynchroniseerd blok toe met /syncblok of het menu +.

• Voeg nieuwe content toe in het blok, of sleep bestaande content naar het blok.

• Klik op Kopiëren en synchroniseren en plak een bestemming om een gesynchroniseerde kopie te maken.

• Gesynchroniseerde content is makkelijk te herkennen. Als je de cursor erop plaatst, wordt deze content rood omlijnd.

• Klik op een gesynchroniseerd blok om het te bewerken en content toe te voegen. Je kunt andere blokken ook naar het gesynchroniseerde blok slepen.

• In het menu van het gesynchroniseerde blok zie je een bericht:

Wordt bewerkt in ↙ (aantal) andere pagina's dat aangeeft op hoeveel andere pagina's het gesynchroniseerde blok staat.

• Als je op Wordt bewerkt in ↙ (getal) andere pagina's klikt, kun je de andere locaties bekijken en ernaartoe gaan.

Tip: In dit menu wordt het originele gesynchroniseerde blok aangeduid met ORIGINEEL.

Een kopie desynchroniseren

Als je een gekopieerd blok wilt desynchroniseren ten opzichte van de rest:

• Klik op de blokhandgreep ⋮⋮ links van het blok of klik op ••• in het menu.

• Klik vervolgens op Desynchroniseren.

• Deze content wordt niet nu meer gesynchroniseerd. Dit heeft geen invloed op andere gesynchroniseerde blokken.

Alles desynchroniseren

Als je alle gesynchroniseerde blokken tegelijkertijd wilt desynchroniseren:

• Ga naar het originele gesynchroniseerde blok. Je kunt dit doen door te klikken op Wordt bewerkt in ↙ (getal) andere pagina's en te klikken op de backlink die is aangeduid met ORIGINEEL.

• Klik op de blokhandgreep ⋮⋮ links van het blok of klik op ••• in het menu.

• Klik vervolgens op Alles desynchroniseren.

• Alle exemplaren van deze content worden niet meer gesynchroniseerd, en de bijbehorende blokken zijn nu losstaande duplicaten.

Veelgestelde vragen

Ik heb een gesynchroniseerd blok toegevoegd aan een andere pagina, maar anderen kunnen het niet bewerken. Waarom niet?

Mensen met wie je de pagina deelt, kunnen gesynchroniseerde blokken niet bewerken tenzij ze toegang hebben om het originele blok te bewerken.

Er worden geen gesynchroniseerde blokken weergegeven op een pagina die ik heb geëxporteerd. Hoe komt dit?

Sorry daarvoor! Helaas worden gesynchroniseerde blokken in exports nog niet ondersteund. We zijn van plan om deze functie binnenkort toe te voegen. Bedankt voor je geduld in de tussentijd.

Heb je nog meer vragen? Stuur een bericht naar support